Raspberry Pi 5 - 8GB RAM
Počítač Raspberry Pi 5 je vybaven 64bitovým čtyřjádrovým procesorem Arm Cortex-A76 s frekvencí 2,4 GHz. Přináší 2-3× vyšší výkon procesoru než Raspberry Pi 4 spolu s výrazným nárustem grafického výkonu díky 800MHz grafickému procesoru VideoCore VII. Zvládá dva 4Kp60 displeje připojené přes microHDMI a díky přepracovanému procesoru pro zpracování obrazu přidává i nejmodernější podporu kamer. Poskytuje plynulý uživatelský zážitek a otevírá dveře novým průmyslovým aplikacím.
VícePopis
Obsah balení
1× Raspberry Pi 5 – 8 GB RAM
Parametry
Architektura | ARMv8.2-A |
---|---|
DC konektor | USB-C PD |
Frekvence [MHz] | 2400 |
Grafická karta | VideoCore VII |
Jádro | Cortex-A76 |
Micro SD slot | Ano |
Model procesoru | Broadcom BCM2712 |
Napětí (V) | 5 |
Operační systém | Bez operačního systému |
PCIe 2.0 x1 | 1 |
Počet jader procesoru | 4 |
Jsme oficiálním distributorem mikropočítačů a dalšího příslušenství značky Raspberry Pi pro Českou republiku a Slovensko. U nás máte jistotu originálního zboží, kompletního servisu a odborného poradenství, které čerpáme z mnohaletých zkušeností. Nabízíme nejširší výběr příslušenství pro Raspberry Pi a rádi vám pomůžeme vybrat to nejlepší pro Vaše projekty.
Osobně nás můžete navštívit také na prodejně v Roudném u Českých Budějovic.
Originální
produkty
Odborné poradenství
Široký
sortiment
Autorizovaný
servis
Diskuze
2 recenze Raspberry Pi 5 – 8GB RAM
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Ondřej Pacovský (ověřený vlastník) –
Vše funguje jak má, díky rpishope!
Martin Kořínek (ověřený vlastník) –
Vše šlape jak má, zařízení mám na Home Assistant a je to asi trochu overkill v tuto chvíli, protože většinou si jede na 1% zátěže s 1,5GB RAM, ale chtěl jsem něco co bude mít rezervu do budoucnosti i na případné jiné využití či větší zaplnění HA.
V kombinaci s Argon nVme case V3 a diskem 512GB pracuje bez problémů, v rámci HA je třeba povolit I2C, aby fungovala PWM regulace otáček, což se povedlo.
Za mě super malé PC, které pro nenáročného uživatele může sloužit jako plnohodnotný stroj na procházení webu a multimédia. Uvažuji o koupi druhého kousku, který bude sloužit jako cestovní stroj, když se mi nechce tahat s sebou ntb.