Chladicí sada s větráky pro Raspberry Pi 4B, černá

Hodnoceno 4.00 z 5 na základě 3 hodnocení zákazníků
Kód: HTS014
Skladem 5 a více kusů
389,00 
321,49  bez DPH
Rpishop CLUB
Za nákup tohoto produktu získáte 3 bodů.
Více informací

Zkombinujte pasivní a aktivní chlazení pro svůj Raspberry Pi 4B.

Více

Popis

Chladicí sada s větráky pro Raspberry Pi 4B, černá

Zkombinujte pasivní a aktivní chlazení pro svůj Raspberry Pi 4B.

V sadě známé také pod názvem Armor Fan naleznete jeden velký hliníkový chladič se dvěma vloženými větráčky, který přiložíte na své Raspberry Pi svrchu. Druhý velký hliníkový chladič pak připevníte ke svému Raspberry Pi zespodu. V balení také najdete dvě teplovodivé nálepky pro dokonalé upevnění svých chladicích desek.

Raspberry Pi společně s touto sadou se nevejdou do žádné (další) aktuálně dostupné uzavřené krabičky.

Připojení větráku

• Rozložení GPIO pinů na Raspberry Pi
  • Černý drát větráku se připojuje k zemi (ground)
  • Červený drát se připojuje k napájení (5V nebo 3.3V).
  • Větráček připojíte k GPIO pinům 4 a 6 tak, aby byl červený drát na místě pinu 4 a černý drát na místě pinu 6.

Plný výkon: 5V PWR a GND

5V-only.gif

Obsah balení

Raspberry Pi NENÍ součástí balení

• 2x velký hliníkový chladič
  • 2x větráček 5V
  • 12x šroub
  • 2x teplovodivá nálepka
  • 1x imbusový klíč

Parametry

Barva Černá
Materiál Hliník
Model počítače Raspberry Pi 4B
V krabičce Samostatně

Diskuze

Pro přidání dotazu je třeba se přihlásit
Drahomír Přikryl
Dobrý den, zamýšlel se někdo nad funkcí větráčků? Těžko můžou větrat, když pod nimi není žádný otvor a tedy není kudy odvádět hnaný vzduch..
Ja vsechny vetracky mazu militecem a v pohi
Marek Svoboda
Dobrý den, ty 25mm ventilátorky jsou opravdu shitt. Po 3 týdnech provozu jsou hlučnejší než 7kW měnič. Nemáte tip na kvalitnější náhradu?
Dobrý den, je to možný důvod k reklamaci, případně lze variantu pasujicí do chladiče nalézt zde: https://rpishop.cz/aktivni/2291-dualni-5v-vetrak-50x25x13-mm.html
Dobrý deň, akú krabičku by ste odporučili k tomuto chladiču? ďakujem
Dobrý den, tento chladíč je zamýšlen zároveň jako krabička a do žádné další nepasuje.
sandra
Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá nějak docílit aby se větrák vypnul při vypnutí maliny bez toho abych odpojil zdroj?
Dobrý den, tento model větráku bohužel není možné ovládat a, dokud je na RPI napětí tak bude běžet.
Můžete řídit větráčky přes vhodný MOSFET a připojíte-li gate na PWM pin, máte i jednoduché ovládání rychlosti.
Dobrý den, chtěl bych se informovat, jaké jsou rozměry větráčků? 25x25? Moje začaly rachtat, poměrně krátce po koupi, což by byl asi důvod k reklamaci, ale stejně jsem chtěl koupit větráček rovnou s PWM vstupem (i kdyby nerachtaly, rachtání pouze uspíšilo můj zájem). JInak case je super. Batocera naprosto v pohodě i v PPSSPP emulátoru při nejnáročnějších hrách. Díky, S pozdravem, Šourek Petr
Dobrý den, v obou případech máte pravdu. Rozměr každého větráčku je 25x25.
Dobrý den, super děkuji za info. Omlouvám se, pokud to s tou reklamací vyznělo špatně. Mám s Vámi jenom dobré zkušenosti a rozhodně jste první obchod, kam půjdu, pokud budu potřebovat cokoliv spojené s RPi. Jenom jsem domýšlel to, že si můžete dohledat moje nákupy a rovnou jsem se snažil nemotorně vysvětlit, že mi nedává smysl aplikovat něco, na co mám sice nárok, ale nedává mi to smysl. Díky, S pozdravem, Šourek Petr
Zdravim, mne tiez zacali vetraciky po chvili chrcat. Co prosim odporucate na "premazanie"? Vdaka pani
Já je nemazal. Našel jsem si krásný větráčky pro RC modely v Číně, ale už neobjednal, nakonec jsem RPi hodil do šuplíku, protože místo Batocery jsem použil PS2, který jsem si opravil. Teďka ale budu řešit. Buť to zkusim promáznout a nebo zkusím ty 2 větráčky, ty vypadaly docela kvalitně, ale budu je muset znova najít.
Michal
Dobrý den, vešla by se sestava do krabičky https://rpishop.cz/pro-raspberry-pi/1781-kksb-krabicka-pro-raspberry-pi-4-cerna-stribrna-hlinikocel.html ? Děkuji.
Dobrý den Michale, bohužel nevešla.
Dobry den, lze potom dat RPi s chladici sestavy do oficialni krabicky?
Dobrý den, bohužel se chladící sada do oficiální krabičky nevejde.
Mirek
Dobrý den, mohu tento chladič připojit i na jiné GPIO piny? Rád bych chladič spínal v Home Assistentovi jen při dosažení určité teploty rPi, nikoliv aby větrák běžel nonstop. Lze toho nějak docílit?
Dobrý den, větrák je připojen na +5v a "nulu". Pokud máte aspoň základni znalost pythonu tak lze kladný kontakt přepojit na některý z pinu. Pamatujte ale že tyto piny fungují na logice 3.3V a větrák bude mít menší výkon. https://www.raspberrypi.org/documentation/usage/gpio/

3 recenze Chladicí sada s větráky pro Raspberry Pi 4B, černá

1. Petr Miškeřík

Chladici vykon i na frekvenci kolem 2100Mhz je vytecny. Doporucuju.

Upozornuju ze RPi se ale s chladicem nevejde do standardniho boxu.

2. Tomáš Unverdorben

větráčky dost hlučné

3. Ondřej Šimon

Skvělé chladící vlastnosti této krabičky/tohoto chladiče. Při idle teploty cca. 31˚C.

Jen větráčky jsou na 5V docela hlučné, pokud chceme provozovat malinu na standardní frekvenci 1.8 GHz, doporučuji větráčky přepojit na 3.3V, stačí to.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.

Počkejte prosím