• Banner

• Banner

Oficiální Raspberry Pi 4B krabička, malinová/bílá

Hodnocení 
OFI050

Skladem 5 a více kusů

139,00 Kč
Vč. DPH
Počet
Doprava zdarma nad 2000 Kč / €78
Reklamace řešíme do 3 dnů
30 dnů na vrácení zboží
Objednávky do 16:00 odesíláme téhož dne

Oficiální krabička pro Raspberry Pi 4B s odnímatelným víkem a boky kombinující ikonickou malinovou a moderní bílou barvu.

Popis

Oficiální 4B krabička, malinová/bílá

Krabička pro Raspberry Pi 4B s odnímatelným víkem a boky kombinující ikonickou malinovou a moderní bílou barvu.

Alternetivní barevná kombinace: Oficiální 4B krabička, černá/šedá

Britští designéři vtiskli této krabičce nezaměnitelnou podobu, která odráží krásu, jednoduchost a eleganci samotného Raspberry Pi. Nejen že skvěle vypadá, oficiální krabička také skvěle funguje! Umožňuje snadný a opakovaný přístup ke všem částem Raspberry Pi a v mezičase ho chrání před mechanickým poškozením, prachem a statickou elektřinou.

Specifikace

• Konstrukce:
    • 2 díly
    • odnímatelné víko
    • žádné šrouby
  • Materiál: plast
  • Barva: malinová/bílá
  • Rozměry:
    • Hloubka: 9,6 cm
    • Šířka: 7 cm
    • Výška: 2,8 cm
  • Gumové nožičky: ano (nalepovací, součástí balení)
  • Přístup ke konektorům: neomezený
  • Viditelnost kontrolek: ano

Obsah balení

• 1× Oficiální 4B krabička, malinová/bílá

Další informace

Značka
Raspberry Pi
Kód
OFI050
EAN
644824914916
SKU
SC0229

Technické parametry

Materiál
Plast
Model počítače
Raspberry Pi 4B
V krabičce
Samostatně
Barva
Bílá
Barva
Malinová

Diskuze k produktu (0)

Odeslat zprávu

Pro odeslání zprávy se prosím přihlašte:

Login as a customer

Nemáte účet? Registrujte se zde!

Nebo napište rychlou zprávu:

Nový komentář
Váš komentář byl přidán a bude dostupný po schválení administrátorem.

Nový komentář
Váš komentář byl zveřejněn.

Nahlásit komentář
Děkujeme za upozornění

Nahlásit komentář
Nahlásit spam, nebo nevhodný komentář
* Požadované pole
  nebo Zrušit
Editovat Komentář

Recenze

Známka 

Stara byla lepší.

Stará krabička pro RPI 3 podle mě byla navržená lépe, byla bytelnější a nerospadla se v rukou. Tato nová se minimálně u mého kusu střašně snadno tevírá, stačí ji nepatrně stisknout a už se mi otevře. Možná je to chyba jen mého kusu, ale nevěřím že by v této podobě obstála třeba pád ze stolu. Raději bych si připlatil 100Kč za lepší a odolnější podobu. Uvnitř krabičky je hodně teplo, ale to je chyba RPI, ne krabičky.

Známka 

Spokojenost

Krabička je bitelná, dobře sedí a jednoduše se otevírá.
K přehřívání... přiznám se, že jsem to nikterak dlouze netestoval, ale žádný negativní vliv jsem nezaznamenal.
Podle informací na oficiálním fóru bylo RPi4 úspěšně testováno při 150 °C, tak předpokládám, že teploty okolo 85 °C (které dle testů zařízení bez chladiče dosahuje), by neměly být problém.

Známka 

Větrání bez otvorů

Do krabičky jsem vtěsnal ventilátor SUNON MC30060V1-A99, 5VDC a chladič HTS010 35x35x6. Krabička byla bez otvorů a CPU bylo bez zátěže. Ventilátor běžel na 3,3VDC. Běh na plné napájecí napětí je nepřípustně hlučné. Běh větráčku na 3,3VDC v uzavřené krabičce je bez problému ve dne, no v noci by u toho spát šlo jen někomu. Při okolní teplotě 28,4°C se teplota CPU ustálila na 65°C během hodiny. Za další hodinu byly na této teplotě i okolní komponenty – což asi nebude nejlepší. Krabička byla horká. Po otevření krabičky padla teplota CPU na hodnotu 47°C. Řekl bych, že provoz bez otvorů není dobrý nápad. Škoda, že nejde připojit obrázek.

Známka 

Krabicka je hezka ale

Provedení krabičky je hezké. Plastové tvary jsou hezky propracované a raspberry /RPI/ sedí v krabičce opravdu hezky. Nicméně musím souhlasit s předchozím příspěvkem. RPI se přehřívá i když se do krabičky umístí největší možný pasívní chladič. RPI bude v pohodě, pokud se do bílé poloviny krytu udělá otvor a na krabičku lze připevnit malý větráček /pozor krabička má krom dna oblé tvary, tudíž to bude piplačka/. Nejmenší větráčky by šlo použít taky, ale jsou docela drahé. Ještě zkusím vtěsnat do kravičky malý pasiv s větrákem a uvidíme – možná se povede.

Známka 

Přehřívá se, i když vůbec nic neděláte

Slyšel jsem, že oficiální krabička má problémy s chlazením, ale nedal jsem na to. Přeci jenom je to originální příslušenství od RPF, že? Rozhodl jsem se tedy dát krabičce šanci.
Po hodině běhu, kdy jsem schválně nic nedělal (jen jsem nechal zobrazonou plochu), Raspberry Pi v této krabičce dosáhlo 83 °C a začlo podtaktovávat procesor. Teplota okolí byla 18 °C, tedy ideální podmínky. Ani si nechci představovat, co by se dělo při těch 35° vedrech, co byly ještě před pár dny.
Oficiální krabička, v níž se Raspberry Pi přehřeje, i když ho vůbec nepoužíváte, je naprosto nepřijatelná. To snad v RPF ani nemohli mít v ruce než to začli prodávat, protože tak obrovského nedostatku si prostě nejde nevšimout.
Naprosto nepoužitelné, rozhodně nekupujte.

Napište svůj názor

Oficiální krabička pro Raspberry Pi 4B s odnímatelným víkem a boky kombinující ikonickou malinovou a moderní bílou barvu.

Napište svůj názor
Mohlo by vás ještě zajímat

Kód: RPI403

Značka: Raspberry Pi

Raspberry Pi 4 Model B - 4GB RAM

Komentář(e): 6

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem - posílit technické vzdělávání dětí - a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Cena 1 569,00 Kč
Zobrazit
Skladem 5 a více kusů

Kód: RPI402

Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM

Komentář(e): 3

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem - posílit technické vzdělávání dětí - a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Cena 1 289,00 Kč
Zobrazit
Skladem 5 a více kusů

Kód: RPI401

Raspberry Pi 4 Model B - 1GB RAM

Komentář(e): 2

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem - posílit technické vzdělávání dětí - a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Cena 979,00 Kč
Zobrazit
Není skladem
16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Kód: CAM087

Značka: Uctronics

Uctronics NAS kovový držák s podporou 2 jednotek 2,5" SSD a Raspberry Pi 4, 3B/3B+, a další modely B

Komentář(e): 0

NAS držák pro Raspberry Pi je určen pro umístění 2 2,5" SSD disků. Získáte s ním větší síťové úložiště na RPi, což je ideální pro herní nebo mediální servery, bezpečnostní monitorování nebo jiné projekty, které rozšiřující funkce Raspberry Pi.

Cena 379,00 Kč
Zobrazit
Pouze na objednávku. Doručení cca do 3 týdnů.

Kód: HIF039

Značka: HiPi.io

HiPi Universal case pro Raspberry Pi 4

Komentář(e): 1

Prostorné pouzdro s odnímatelným krytem microSD karty a vychytanou konstrukcí, která je kompatibilní s téměř jakýmkoli HATem.

Cena 329,00 Kč
Zobrazit
Skladem 5 a více kusů

Kód: PIM152

Značka: Pimoroni

Pibow 4B Coupé Rainbow

Komentář(e): 0

Stylová, k doplňkům přívětivá a bezpečná krabička pro Raspberry Pi 4B.

Cena 285,00 Kč
Zobrazit
Pouze na objednávku.Dodací doba cca 3 týdny.