Chladicí sada pro Raspberry Pi 2B/3B/3B+
Skladem 5 a více kusů
329,00 Kč
271,90 Kč bez DPH
Rpishop CLUB
Za nákup tohoto produktu získáte 3 bodů.
Více informacíPasivní chlazení pro Raspberry Pi 2B/3B/3B+.
VícePopis
Chladicí sada pro Raspberry Pi 2B/3B/3B+
Pasivní chlazení pro Raspberry Pi 2B/3B/3B+.
Krabičky nejsou skladem? Jako alternativu můžete využít Chladicí sadu s větráky pro Raspberry Pi 2B/3B/3B+.
Tuto chladicí sadu NEmůžete použít pro Raspberry Pi 4, protože RPi 4B má jinak uspořádané USB porty.
V sadě naleznete jeden velký hliníkový chladič, který přiložíte na své Raspberry Pi svrchu. Druhý velký hliníkový chladič pak připevníte ke svému Raspberry Pi zespodu. V balení také najdete sadu teplovodivých nálepek pro dokonalé upevnění svých chladicích desek a sadu šroubů.
Obsah balení
Raspberry Pi NENÍ součástí balení
- 2x velký hliníkový chladič
- 12x šroub
- 4x teplovodivá nálepka
- 1x imbusový klíč
Parametry
Barva | Černá |
---|---|
Materiál | Hliník |
Model počítače | Raspberry Pi 2B, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi 3B+ |
V krabičce | Samostatně |
Diskuze
Pro přidání dotazu je třeba se přihlásit
Dobrý den.
Vemi se mi líbí tohle řešení.
Mám (zde) zakoupenou sadu Raspberry Pi 3 s chladičem (Kód: SET005).
Chladič ze sady byl instalován dodanou samolepicí podložkou (vypadá podobně jako HTS001).
Poradíte prosím zda lze a jak bezpečně odstranit takový chladič (instalovaný před 5 roky)?
Díky.
Dobrý den,
opatrně kroutivým pohybem jde chladič snadno odstranit. Nesnažte se ho odtrhnout nahoru- už jsme viděli že snadněji povolí kryt procesoru než samotný chladič.
Dobrý den.
Díky za rychlou a dobrou odpověď.
Starý chladič se mi podařilo doporučeným kroutivým pohybem celkem snadno odstranit (chladič jsem pro jistotu pro změkčení lepidla lehce ohřál) a RPi je po této akci plně funkční.
(a tohle monstrum objednáno)
Díky!
Dobrý den,
chladič dorazil tak si dovolím zpětnou vazbu.
Možná by bylo dobré upřesnit popis a obsah balení.
Do chladiče se sice rozměrově vejde i Pi 3B (bez +) (a asi Pi 2B), ale výstupek v těle pro chlazení procesoru počítá s metalickým heat spreaderem, který je o 1,06mm vyšší než u sarších Pi 3B (vyrobených před 2019), které tento metalický heat spreader nemají.
Z tohoto důvodu je po instalaci mezi chladičem a procesorem asi 1mm mezera (i při použití dodané teplovodivé podložky) a nedochází tak k žádnému odvodu tepla z procesoru do chladiče. (zátěžový test vykazuje téměř stejné hodnoty teploty procesoru, jako by nebyl nainstalován žádný chladič - teplota CPU se po několika sekundách plné zátěže zvýší přes 80°C a nastane throttling).
Při použití dvou teplovodivých podložek již k nějakému kontaktu dojde, ale odvod tepla není dokonalý - teplota procesoru při plné zátěži se ustálí na 65°C.
Pokud použiji měděnou destičku a dvě tenčí teplovodivé podložky, tak teplota procesoru ani při dlouhodobé plné zátěži nepřekročí 60°C.
Co se týče obsahu balení tak místo zmiňovaných
12x šroub
4x teplovodivá nálepka
jsem dostal
4x šroub (víc jich ani není potřeba)
3x teplovodivá podložka (tady by se hodila i ta čtvrtá pro starší modely Pi 3B)
3 recenze Chladicí sada pro Raspberry Pi 2B/3B/3B+
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Boris Dušánek –
Tato polo-otevřená krabička dobře odvádí teplo, zároveň umožní odvětrání vzduchu od čipů bez chladiče a od kovových portů USB a LAN.
Radek Kulíček –
Pro Raspberry Pi 3B+ ideální volba. Zvlášť pokud nechcete použít aktivní chlazení s větráčky. V aktuálních horkých dnech dokáže udržet i při zátěžovém “stress” testu teplotu na hranici 60 stupňů. Testováno na dvou kusech RPi výše uvedeného modelu. POZOR na jednu věc. U obou desek se mě ukázala teplota 60 stupňů jako hraniční pro automatické podtaktování. Při jejím překročení byl takt CPU automaticky stahován z nominálních 1.4GHz na 1.2GHz. NEpoužívejte přiložený imbusový klíč. Není příliš kvalitní. Doporučuji při montáži sáhnout po vlastním šroubováku s kvalitními bity.
Radim Dujka –
Na starších modelech Pi 3B vyrobených před 2019 (bez metalického heat spreaderu) nedoléhá chladič na CPU a je potřeba DIY řešení.
Pak chladí spolehlivě pod 60°C i při testovací několikahodinové plné zátěži.