Raspberry Pi 5 Active Cooler

Hodnoceno 3.00 z 5 na základě 2 hodnocení zákazníků
Kód: OFI118
Značka: Raspberry Pi
Skladem 5 a více kusů
149,00 
123,14  bez DPH
Rpishop CLUB
Za nákup tohoto produktu získáte 1 bodů.

Alternativní chladící řešení pro uživatele, kteří chtějí používat Raspberry Pi 5 při vysokém zatížení bez krabičky.

Více

Popis

Alternativní chladící řešení pro uživatele, kteří chtějí používat Raspberry Pi 5 při vysokém zatížení bez krabičky.

Kombinace velkého kovového pasivního chladiče s aktivním větráčkem s řízenou rychlostí otáček. Sestava je napájena a ovládána přes konektor ventilátoru a na desku Raspberry Pi se připevňuje prostřednictvím pružinových pinů do dvojice montážních otvorů.

Vlastnosti

• Efektivní chlazení: Chladič s variabilním ventilátorem udržuje optimální teploty i při zátěži.
  • Tichý provoz: Regulovatelný ventilátor zůstává tichý a nepřerušuje práci ani zábavu.
  • Jednoduchá instalace: Snadná montáž na Raspberry Pi 5 díky pružinovým pinům.
  • Bez pouzdra: Uživatelé nemusí používat další pouzdro.

Specifikace

• Materiál: Kovový hřebenový chladič a plastový ventilátor.
  • Napájení: Připojení a řízení ventilátoru přes konektor pro ventilátor Raspberry Pi 5.
  • Tichý provoz: Minimalizuje rušivý hluk.
  • Kompatibilita: Navrženo speciálně pro Raspberry Pi 5.

Obsah balení

• 1× Kombinovaný chladič pro Raspberry Pi 5

Parametry

Barva Bílá
Materiál Hliník
Model počítače Raspberry Pi 5
V krabičce Samostatně
RPishop.cz logo
Raspberry Pi logo

Jsme oficiálním distributorem mikropočítačů a dalšího příslušenství značky Raspberry Pi pro Českou republiku a Slovensko. U nás máte jistotu originálního zboží, kompletního servisu a odborného poradenství, které čerpáme z mnohaletých zkušeností. Nabízíme nejširší výběr příslušenství pro Raspberry Pi a rádi vám pomůžeme vybrat to nejlepší pro Vaše projekty.

Osobně nás můžete navštívit také na prodejně v Roudném u Českých Budějovic.

Originální produkty
Originální
produkty
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Široký sortiment
Široký
sortiment
Autorizovaný servis
Autorizovaný
servis

Diskuze

Pro přidání dotazu je třeba se přihlásit

Pavel Pelc

Dobrý den, z praxe na dvou systémech Raspberry Pi 5 (jeden běží od 3/2024) v nepřetržitém provozu jsem zjistil, že i při zanedbatelném zatížení rpi běží ventilátor chladiče cca 2/3 času. Zajímá mne, zda plánujete prodávat samostané ventilátory, protože nevěřím, že to takhle vydrží dlouho, nebo si budu muset koupit znovu celý nový chladič. Nebo to mám řešit jinak?

Tomáš Škola, RPishop.cz

Dobrý den, zatím nemáme nabídku na samotný větráček ale poptáváme u našich dodavatelů.

Radim Smetana

Dobrý den, používám Rpi5 s timto chladičem a zvukovkou + Libreelec. Libreelec žádné nastavení ventilace nemá. Ventilátor se zapne na malou chvíli jen při startu a pak se neroztocí ani, když je Rpi opravdu horke, pravděpodobně se přehřívá a pak zamrzá. Jde nějak zapnout větrák natrvalo? Díky za radu.

tomas rpishop

Dobrý den, jedná se o chybu na současné verze libreelec. Starší verze nebo další update by měli problém vyřešit. Mělo by pomoci přidat ovladače do souboru config.txt /boot/firmware/config.txt dtparam=fan_temp0=40000 dtparam=fan_temp0_hyst=10000 dtparam=fan_temp0_speed=125

Radim Smetana

MOC dekuju. Funguje!

petr Nuhlíček

Dobrý den . Je vhodný tento chladič s použitím, HiFiBerry Digi+ s výstupním transformátorem ? Jsem ho zkoušel přiložit a je to dost natěsno,redukci zatím použít nechci. Děkuji za odpověď.

tomas rpishop

Dobrý den, pokud nemáte dotyk mezi deskami, tak by provoz měl být v pořádku.

Martin Lysek

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, zda-li se tento chladič vleze do prostoru mezi displejem Waveshare 10.1 a RPi 5? Z dokumentace to vypadá, že ano, ale nejsem si jistý. Oba produkty jsem zakoupil zde. Děkuji

Martin Lysek

Dobrý den, informace pro další zájemce. Ano, vleze!

Juraj Riška

Akú krabičku je možné použiť s týmto chladičom?

tomas rpishop

Dobrý den, momentálně nemáme v nabídce krabičku do které by se tento chladič vešel.

Matej Jirka

Dobrý den, je chladic natolik nizky, aby tam sel dat modul napr.: ZigBee CC2652P2 Raspberry Pi Module? Dekuji

Dobrý den, ano, ale záleží na jednotlivém HATu, pokud si nejste jistý tak je lepší přidat vyšší GPIO header: https://rpishop.cz/headery/1891-2x20pinovy-gpio-nastavec-stohovaci-122mm.html

Michael Vrba

Dobrý den vyděl jsem u některých tvůrců u tohoto produktu že tam je nálepka kterou nalepis na raspberry pi ze zadu chladiče bude tam a musím ji tam davat

Dobrý den, ano, lepivé čtverečky z teplovodivého materiálu jsou součástí balení. Slouží k lepšímu přenosu tepla.

Michael

A bude to jít oddělat nebo dat case na to a opakovaně přilepit popřípadě oddělat ty nálepky a pomocí šroubů nák upevnit

Dobrý den, ano ale není to doporučováno. Je zamýšleno pro trvalé použití.

2 recenze Raspberry Pi 5 Active Cooler

1. Martin Štilc

Myšlenka – dobrá, provedení – někdo ve škole nedával pozor. Žebra chladiče jsou kolmo k proudu vzduchu z ventilátoru. Ventilátor je fajn.

2. Jan Ukropec (ověřený vlastník)

Chladič funguje, teplota bez zátěže se drží mezi 40 a 45 stupni Celsia.
    Bohužel upevnění není moc kvalitní. Asi po týdnu, co jsem měl chladič nasazený mi vystřelil jeden pin, což není úplně dobré, když výrobce uvádí, že chladič není stavěný na opakované přidělávání.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.

Počkejte prosím